Το βιβλίο Άτλας της Ενετικής Μεσσηνίας: Κορώνη, Μεθώνη, Πύλος και τα νησιά τους (1207 – 1500 και 1685 – 1715) , παρουσιάστηκε εχτές στις 9/11/11 στο Βυζαντικό και Χριστιανικό  Μουσείο στην Αθήνα .

 

 

Την εκδήλωση οργάνωσαν η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τα Κρατικά Αρχεία της Βενετίας και το Πανεπιστήμιο της Μπολώνια.  Η παρουσίαση του άτλα καθώς και αυτά που εμπεριέχονται σε αυτόν είναι αρκετά εντυπωσιακά απο τα οποία προκύπτουν πολλά νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο προς νέες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και Κορώνης. Το Methoni Tv παρευρέθηκε στην εκδήλωση και σας παραθέτει  φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. 

 

 

 

Ως προστατευόμενα μνημεία της Unesco θα μπορούσαν να εισαχθούν τα κάστρα της Μεθώνης και Κορώνης, μιάς και αποτελούν τα σημαντικότερα κάστρα της Βενετίας, κτισμένα στην Μεσόγειο πριν από τον 15ο αιώνα , ανέφερε στην ομιλία του ο καθηγητής Andreas Nanetti . Αναλυτικότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κυρίου Nanetti , στο video που ακολουθεί.