Όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους, τις καθαρίζετε και τις βάζετε στο τηγάνι με λίγο νεράκι αν είναι σκληρές, να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσουν λίγο.
Όταν στεγνώσει το νερό, προσθέτετε παστό με το λίπος του (όσο θέλετε) και αφήνετε να τηγανιστεί λίγο το κρέας και οι αγκινάρες.
Μετά χτυπάτε 3-4 αυγά ή όσα θέλετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Γυρίζετε να ψηθούν και τα αυγά και σερβίρετε με καλό ψωμί και κρασί.
Προσέξτε το αλάπ• μπορεί να χρειάζεται ελάχιστο, γιατί το παστό είναι αλατισμένο.

 

 

Πηγή : Γεύση Ελληνική Ευη Λ.Βουτζινά  - Τόμος 3