Τον ιούνιο στον θερισμό , τρώγοταν αυτο το φαγητό, που γίνεται με κουκιά και παστό, πιθανόν για να αξιοποιηθούν τα χλωρά κουκιά που ήταν πια στο τελείωμα. Πρόσθεταν και το παστό, για να το κάμουν mo θρεπτικό και πιο... επίσημο. Τρωγόταν με ψωμί.
Ρίχνετε τα κουκιά σε νερό που βράζει και τα αφήνετε να πάρουν πέντε έξι βράσεις. Τα σουρώνετε.
Βάζετε στο τηγάνι τα κουκιά μαζί με παστό με το λίπος του, να τηγανιστούν. Παστό βάζετε όσο θέλετε ή όσο υπάρχει διαθέσιμο.
Όταν ψηθεί λίγο και ροδίσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

 

Πηγή : Γεύση Ελληνική Ευη Λ.Βουτζινά  - Τόμος 3