Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε ένα σύνολο απο συνταγές που έχουν συγκεντρωθεί απο την ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης.

  •  Κουλούρα Πρωτοχρονιάς
    Στις περιοχές που το κόψιμο της Βασιλόπιτα δεν ήταν έθιμο, την Πρωτοχρονιά έκο­βαν συνήθως ένα ψωμί, συχνά διακοσμημένο με σταυρό και ξηρούς καρπούς ή σουσάμι. Έκαναν μικρές παραλλαγές στη γεύση ώστε...
  •  Πλακοτηγανίτες
    Ποιό πολύ με κρέπες μοιάζουν οι τηγανίτες αυτές, που γίνονται σε πλάκα λεπτή που πυρώνεται στο τζάκι, ή πάνω στο φτυάρι (ή την αξίνα, που υπήρχαν πάντα δίπλα στο...
  •  Καγιανάς με αγκινάρες
    Όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους, τις καθαρίζετε και τις βάζετε στο τηγάνι με λίγο νεράκι αν είναι σκληρές, να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσουν λίγο.
    Όταν στεγνώσει το νερό, προσθέτετε παστό με το λίπος...
  •  Κεφτέδες με κολοκύθα
    Τρίβετε την κίτρινη κολοκύθα στον τρίφτη, τη στύβετε ελαφρά και τη βάζετε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε να ενωθούν.
  •  Προσφάγι του θερισμού
    Τον ιούνιο στον θερισμό , τρώγοταν αυτο το φαγητό, που γίνεται με κουκιά και παστό, πιθανόν για να αξιοποιηθούν τα χλωρά κουκιά που ήταν πια στο τελείωμα...
  •  Ελιές κλαστάδες
    Κλαστάδες όπως τσακιστές απο το αρχαίο ελληνικό ρήμα κλάω = σπάζω, τσακίζω. Από την περιοχή της Πύλου με την πανάρχαια ιστορία και την πλούσια παράδοση. Διαλέγετε μία μία τις ελιές να είναι γερές...
  •  Λουκάνικα καπνιστά με Φασκόμηλο
    Διαλέγετε κομμάτια από τα πλευρά του χοίρου αυτά είναι πολύ νόστιμα στα λουκάνικα προσέχετε να έχουν και λίγο λίπος. Το πιο καλό είναι να κόψετε το κρέας ψιλό ψιλό με το μαχαίρι, αν όμως δεν μπορείτε..
  •  Συνταγή Οματιές
    Βάζετε τα καλοπλυμένα έντερα σε νερό με αλάτι και λεμόνι να μείνουν λίγο. Περιχύνετε το πλιγούρι με καυτό νερό και το σκεπάζετε μέχρι να το απορροφήσει. Χτυπάτε τα πνευμόνια με μπαλτά μέχρι να γίνουν ψιλά κομμάτια. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι...
  •  Παστό σύγλινο
    Το χοιρινό αρχίζουν να το κόβουν σε λουρίδες μακρόστενες ως 4 δάχτυλα πλάτος. Έχετε πάνω στο τραπέζι ένα σωρουδάκι με αλάτι χοντρό, πιπέρι και θρούμπι φυσικό. Εδώ αναφέρεται το θρούμπι ως φυσικό για να το...